26 Ağustos 2010 Perşembe

MiDiLLi'YE KARSI..

Nerden baslasam, nasil anlatsam....


Sokakagzi'nda gecirdigim haftasonu, hayatimdaki en guzel tatillerden biriydi.
Sokakagzi, Assos'ta Koyunevi Koyu'nun sahil kismina verilen ad. Iddiasiz, kendi halinde, oldukca sakin ve siradan bir yer. Bu yuzden fazlasiyla etkilendim sanirim. En populer tatil yerlerinin yozlasmasi, insan kalabaligi, gurultu ve cevresel kirlilik beni tatilden sogutmaya baslamisti artik. Sonunda aradigim yeri buldum.


Burada karsilastigim her kisi (denizde, yolda, pansiyonda, kumsalda) tanidik sanki ve anlasmiscasina bir birliktelikle huzur bulmaya gelmisler gibi. Herkes gulumsuyor birbirine. Selam veriyor.

Denizi ve kumu cok guzel. Kaldigimiz motel temiz ve yemekleri harikaydi.

Ilk aksam, yemekten sonra biraz yuruyus yaptik ve Dutburnu denilen mevkide, yuksekce bir kahveye gittik. Aslinda bir koy evi, fakat bahcesi kahveye donusturulmus. Asma yapraklarinin altinda tahta masalar ve sandalyeler, karsida Midilli Adasi. Gokyuzundeki yildizlar, uzansam tutacakmisim gibi yakin..
Canimiz hiz kalkmak istemedi, esen ruzgar usuttu, kahvenin tadi damagimizda kaldi. Edilen sohbet, yapilan espriler, uzaktan duyulan dugunun sesiyle cektigimiz halaylar.. Unutulmaz bir geceydi.

Gelecek yaz, yeniden Sokakagzi'na gidecegim, bu sefer daha uzun bir tarih araliginda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder